На Велика събота разказвa историята на едно момиче, завърнало се в

...
На Велика събота разказвa историята на едно момиче, завърнало се в
Коментари Харесай

След удар от мълния: 18-годишно момиче разказва за преживяното

На Велика събота разказвa историята на едно момиче, завърнало се в света на живите. След като я удря гръмотевица, до момента в който е на отмора край морето, Теодора изпада в кома. Желанието ѝ за живот обаче надвива над гибелта и тя се разсънва.

„ Определено си е възкресение, защото аз съм била навръх границата сред живота и гибелта. Чувствам се все едно съм се преродила ”, споделя Теодора.

На 16 август 2022 година мощна стихия връхлита Приморско. След лека злополука Теодора и приятелят ѝ пишат двустранен протокол. Точно тогава гръмотевица покосява 18-годишното момиче.

„ За секунди стана. Удря те и ти се лепиш незабавно, никой не те пита. Реално аз се изправих и първата ми реакция беше – къде е гаджето ми и къде са ми очилата, с цел да я видя ”, спомня си Кристиян.

Лекарите споделят, че момичето е изпаднало в клинична гибел. След 24 часа в кома обаче Теодора отваря очи. И чудото се случва. В първите дни от възобновяване си в болничното заведение в Бургас тя описа за случилото се пред камерата на NOVA. И показа по какъв начин се усеща.

„ Като ударена от гръм, както споделих ”, през усмивка споделя тогава младото момиче.

„ Все още се усещам като ударена от гръм и мисля, че ще продължа да се усещам ”, споделя тя и през днешния ден.

Осем месеца по-късно е запазила възприятието си комизъм. Екип на NOVA се срещна с нея в Бистрица.  

Вече може да се движи и да се храни обикновено. Усмивката и оптимизмът ѝ също са налице. Пали свещ за здраве и шанс за околните си. И за втория живот, който живее.

Вижте повече във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР